Aftale om sikkerhedsplan
Rammer for samarbejde i sager, hvor der er udarbejdet sikkerhedsplan
Generelt:
I Center for Alkohol- og Stofbehandling er det en grundlæggende holdning, at børns trivsel og tarv altid prioriteres højst og går forud for den voksnes behov. Medarbejderne i centret har som andre offentligt ansatte en skærpet underretningspligt. Det oplyses til alle borgere ved første samtale.
Som udgangspunkt gælder det, at der ikke gives oplysninger om det konkrete indhold i den behandling, som en borger modtager i CAS til andre aktører, som er i kontakt med borgeren, Fortroligheden om indholdet i behandlingen er en nødvendig forudsætning for at kunne etablere et trygt og tillidsfuldt rum, der giver de bedste betingelser for den forandringsproces, som borgeren går i gang med, når han eller hun arbejder med at lave forandringer i sit liv/i forhold til sit misbrug.
I CAS er der mulighed for kontrolleret medicinsk behandling som en del af en samlet handleplan i centret. Aftaler om kontrolleret medicinsk behandling indgås kun direkte mellem borger og CAS. Dokumentation udleveres derfor også kun direkte til borgeren og ikke til andre aktører.
Oplysninger om fremmøde kan udleveres, såfremt der er lavet konkret aftale om det på et fælles samarbejdsmøde, og borgeren har givet skriftligt samtykke hertil.
Derudover gives der gensidig besked, når der sker væsentlige ændringer i enten behandlingsplan eller sikkerhedsplan.
Indledende samarbejdsmøde:
I de sager, hvor der er lavet sikkerhedsplaner og borgeren tager kontakt til CAS efter anbefaling fra sikkerhedsplankoordinator, lægges der op til afholdelse af et indledende fællesmøde med deltagelse af borgeren, koordinator og behandler i CAS. Sikkerhedsplanskonsulent orienteres pr. mail ved opstart af behandling i CAS, og et indledende samarbejdsmøde planlægges herefter. Sikkerhedsplanskonsulenten er ansvarlig for indkaldelse til indledende møde.
Er der tale om allerede igangværende forløb i CAS, kan der indkaldes til koordinerende samarbejdsmøde fra enten CAS´ eller sikkerhedskonsulentens side.
Ved det indledende samarbejdsmøde deltager: borgeren, CAS, rådgiver samt sikkerhedsplanskonsulent.
- Behandlingsplanen for forløbet i CAS fremlægges.
- Behandlingsplanen koordineres med sikkerhedsplanen.
- Der tages stilling til, om der er behov for kontrol, samt indholdet og omfanget af kontrollen. Ved krav om kontrol skal det tydeliggøres, hvem der stiller kontrol-kravet (misbrugsbehandling eller sikkerhedskonsulent).
- Det aftales, hvem der orienteres, hvis en borger ikke følger det planlagte behandlingsforløb.
- Det aftales, hvor tit statusmøder/tilbagemeldinger er nødvendige.
Grundlæggende ramme for samarbejdet:
Sikkerhedsplanskonsulenten orienteres, når forløbet i CAS afsluttes. Tilsvarende orienteres CAS, når en sikkerhedsplan-sag afsluttes.
Ved afslutning angiver CAS én af to afslutningsårsager:
- Efter aftale
- Efter borgerens eget ønske
Ved afslutningen af et forløb hos CAS, indkalder CAS til et afsluttende fællesmøde, som har til formål at gøre fælles status. CAS udarbejder ikke skriftlige status-skrivelser til andre aktører i en sag ved afslutning af forløb.
Ved bekymrende adfærd, som vurderes at være af betydning for børnenes sikkerhed og trivsel, orienteres koordinator altid med det samme. CAS skriver en underretning vedr. bekymringerne.
Kontaktpersoner i CAS er psykolog og behandlingsleder Winnie Jørgensen tlf. 4631 7126 mail eller socialrådgiver Katja Sandfeld-Nielsen tlf. 4631 7138 mail